fbpx

מידע על תכניות חינוכיות

צהרונים

התוכנית החינוכית נבנית בהתאם להנחיות ולדגשים החינוכיים של משרד החינוך. ברמה המקומית, עמותת לביא ועיריית ירושלים מבצעות התאמות של התכנים הפדגוגים כך שיתאימו לייחודיות של כל מגזר וכל בית ספר וגן ילדים שמשתתפים בתוכנית בירושלים.


תכנית חינוכית

התכנית החינוכית מכוונת לחזק ולעודד את הכישורים הרגשיים והחברתיים של הילדים.

עובדות הצהרונים מקבלות חוברות פעילות הכשרה לאורך כל השנה.


צוותים

בכל צהרון יש מדריכה וסייעת. צוותי הצהרון מלווים על ידי מעטפת אנשי מקצוע הכוללת: רכזת הגיל הרך במִנהל הקהילתי, רכזת יישובית של התכנית, יועצת חינוכית, מנחה פדגוגית וצוותי הפיקוח של הבוקר.


לקריאה נוספת בנושא התוכנית החינוכית וצוותי הצהרון ניתן ללחוץ כאן

בנוסף, ניתן ליצור קשר עם מנהלי מחלקות החינוך המשלים בעמותה:

במגזר הכללי – Shelly@lavy.org.il

במגזר החרדי – Ayelet@lavy.org.il

במגזר הערבי – Essam@lavy.org.il


ארוחות

מידי יום תוגש ארוחת צהריים חמה בהתאם לתוכנית "תזונה בריאה" של משרד החינוך.

התפריט הבריא מכיל את כל מרכיבי המזון הנחוצים לגוף והוא נבנה על ידי התזונאיות של תכנית ההזנה של משרד החינוך. בדגש על הפחתת כמויות השמן והמלח, ירקות טריים, ירקות מבושלים ופירות.


שאלות ותשובות בנושא הארוחות:

  • מנה עיקרית עשירה בחלבון כגון בשר או קטניות
  • פחמימה
  • ירקות מבושלים/קטניות
  • ירקות טריים
  • פרי טרי

.

תזונאיות המחוז מרכיבות תפריט לאחר בדיקה קפדנית והתאמה לפי דרישות משרד הבריאות. כל המוצרים בתפריט מאושרים ע"י תוכנית ההזנה, והקייטרינג כפוף לתפריט זה.

מידי רבעון נפרסם באתר את התפריט כדי שתוכלו לצפות בהם בצורה מפורטת

ספק המזון מחויב להגיש לתלמידים מנות המכילות אחוז חלבון גבוה.בשנים האחרונות קיים דגש על שילוב פחמימות מלאות כגון: פסטה מלאה, קוסקוס מלא, פתיתים מלאים ולחם מלא.

 

 

צוות ההזנה מבקר בקייטרינג לצרכי בקרה תוך שימת דגש על מספר מאפייני איכות:

  • ניקיון המטבח וסביבתו
  • הקפדה על תהליך עבודה נכון
  • לבוש תקני של עובדי המטבח
  • משקל וטמפרטורה תקינים של מרכיבי הארוחה בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
  • איכות וטריות המוצרים
  • שימוש במוצרים מאושרים והלימה לתפריט

בנוסף לביקורות צוות ההזנה, מתקיים פיקוח באמצעות חברת בקרה חיצונית, ומעבדה לאבטחת איכות ובטיחות מזון.

אירועים חריגים:

  • במקרה של קבלת אוכל החשוד כמקולקל או באם נמצא גוף זר, אין לאפשר לילדים לאכול וחובה לדווח למשרדי המחוז באופן מידי בשיחה טלפונית ובכתב.
  • יש לשמור את המזון החשוד במקרר ולמסור אותו אך ורק לנציג תכנית ההזנה (אין למסור לנציג/נהג הקייטרינג)

 

  • חשוב לוודא שהצידניות לא יפתחו – אלא רק בסמוך לארוחה.
  • באחריות צוות הגן לאחסן את הצידניות הריקות, שלמות ונקיות עד לאיסופן על ידי הספק.
  • במקרה של נזק לצידניות, הרשות תישא באחריות הכספית.
  • במידה וחסרות מנות יש לדווח טלפונית ובאופן מידי לצוות ההזנה/ רשות.
  • אוכל שלא נאכל באותו יום יש לזרוק. (מלבד לחם, פירות וירקות שלמים)
  • אין להוציא אוכל מהגן, תלמיד שיוצא יכול לאכול לפני יציאתו הביתה.
  • בכל בעיה או שאלה יש לפנות לתכנית ההזנה (גם משוב חיובי יתקבל בברכה)
  • יש להעביר הערות/בקשות בנושא התפריט בכתב

ספק המזון יספק נלווים קבועים לפי מספר הילדים בהזנה:

  • מפה אישית (פלייסמנט) או שעווניות
  • סכין ומזלג (כף ליום של הקוסקוס)
  • כלים מרכזיים
  • כפות הגשה
  • מפיות לניגוב ידיים דו שכבתיות איכותיות בגודל 20 לפחות
  • שתי שקיות איכותיות לפינוי אשפה, בגודל מתאים

בכל מקרה של דיווח הורה על רגישות / אלרגיה למזון, יש לפעול כדלהלן:

  •  על מנת להזמין מנה מיוחדת לילד אשר אלרגי למזון בצהרון תחילה יש להורות הפסקת ההזנה הרגילה לתלמיד הנדון לאלתר
  • על ההורים לצייד את התלמיד במזון מהבית
  • יש לפנות לגורם המפעיל את הצהרון ולפעול על פי ההנחיות שיינתנו
  • כל רגישות תיבדק לגופה, על-סמך האישור הרפואי, ותזונאית המחוז תעביר הנחיות בהתאם

למידע נוסף ויצירת קשר בנושא תזונה – ניתן ליצור קשר עם מנהלת תחום ההזנה בעמותה במייל TehilaS@lavy.org.il

קבלו עדכונים על אירועים קרובים, תכנים להורים, פוסטים חדשים ותמונות נבחרות מהחודש החולף

דילוג לתוכן